Szkoła Podstawowa im. Kornela Makuszyńskiego w Złejwsi Wielkiej

Jadłospis

DZIEŃ TYGODNIA ZUPA II DANIE DODATKI
06.11.-10.11.2023r
6.11 poniedziałek

ZUPA KRUPNIK 250ml

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI I JOGURTEM (GLU.LAK.) SOK POMARAŃCZOWY  
7.11 wtorek ZUPA JARZYNOWA 250ml ZRAZIK WIEPRZOWY ZAWIJANY W SOSIE 150g (GLU.) ZIEMNIAKI 200g, SURÓWKA COLESLAV 100g, KOMPOT 
8.11 środa ZUPA FASOLKI SZPARAGOWEJ Z MARCHEWKĄ  250ml PIECZEŃ WIEPRZOWA W JASNYM SOSIE  (GLU.) ZIEMNIAKI 200g, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z POREM 100g, NAPÓJ 
9.11 czwartek ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI 250ml (GLU.) KLOPSIKI SIEKANE W SOSIE LECZO Z RYŻEM   KOMPOT
10.11 piątek ZUPA KOPERKOWA Z MAKARONEM 250ml (GLU.) FILET PANIEROWANY Z DORSZA 150g (GLU.)

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY 100g, ZIEMNIAKI 200g, NAPÓJ

13.11.-17.11.2023r.

13.11 poniedziałek ZUPA OGÓRKOWA 250ml PIEROGI Z SEREM I CYNAMONEM (GLU.LAK.) JOGURT (LAK.), NAPÓJ 
14.11 wtorek POMIDOROWA Z MAKARONEM 250ml (GLU.) FILET Z KURCZAKA PANIEROWANY 150g (GLU.) ZIEMNIAKI 200g, MARCHEWKA Z GROSZKIEM I MASEŁKIEM 100g (GLU.), NAPÓJ 
15.11 środa ROSOLNIK Z ZIELONYM GROSZKIEM 250ml GULASZ WIEPRZOWY Z SZYNKI BURACZKI 100g, ZIEMNIAKI, NAPÓJ 
16.11 czwartek ZUPA PARZUCHA Z KOPERKIEM 250ml KOTLET DE VOLAILLE 150g (GLU.LAK.) ZIEMNIAKI 200g, SURÓWKA Z MARCHEWKI 100g, NAPÓJ 
17.11 piątek ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM 250ml (GLU. LAK.) MORSZCZUK PANIEROWANY Z WARZYWAMI (GLU.) RYŻ, KOMPOT 

20.11.-24.11.2023r.

20.11 poniedziałek

- ZUPA KALAFIOROWA ZABIELANA  250ml (LAK.)

KLOPSIKI W SOSIE POMIDOROWYM Z WARZYWAMI MAKARON 200g, NAPÓJ 
21.11 wtorek ZUPA GROCHOWA 250ml

PIEROGI LENIWE Z MASŁEM (GLU. LAK.)

JOGURT, NAPÓJ 
22.11 środa KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY 250ml PODUDZIA PIECZONE W SOSIE POTRAWKOWYM (LAK.) SURÓWKA COLESLAV 100g, RYŻ, KOMPOT 
23.11 czwartek ZUPA MARCHWIANKA Z RYŻEM 250ml

ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI I SZYNKĄ (LAK.)

NAPÓJ
24.11 piątek KARTOFLANKA 250ml FILET SMAŻONY Z MORSZCZUKA 150g (GLU.) ZIEMNIAKI 200g, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z POREM 100g 

27.11.-30.11.2023r.

27.11 poniedziałek ZUPA POMIDOROWA Z ZACIERKAMI 250ml KURCZAK W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM RYŻ, KOMPOT
28.11 wtorek ZUPA JARZYNOWA 250ml BITKI WIEPRZOWE W SOSIE PIECZENIOWYM ZIEMNIAKI 200g, NAPÓJ 
29.11 środa

BARSZCZ BIAŁY Z KIEŁBASĄ  250ml (GLU.)

ZAPIEKANA PIECZEŃ RZYMSKA W JASNYM SOSIE Z WARZYWAMI (LAK.) RYŻ, KOMPOT 
30.11 czwartek

ZUPA MEKSYKAŃSKA 250ml

KOTLET SCHABOWY 150g (GLU.)

ZIEMNIAKI 200g, OGÓREK KISZONY, NAPÓJ