Jadłospis
MENU LUTY 2025
Dzień tygodnia | Obiady | Ilość w gramach/kaloryczność |
Poniedziałek (17.02) |
Rosół (1,7,9) Potrawka warzywna z kiełbasą i ryżem (1,7,9) Woda z sokiem |
300 300 220 668 kcal |
Wtorek (18.02) |
Zupa grochowa (1,7,9) Udko pieczone w marynacie miodowo-ziołowej z ziemniakami pieczonymi z sosem pietruszkowym podane z marchewką gotowaną (1,7,9) Woda z sokiem |
300 400 220 702 kcal |
Środa (19.02) |
Krem ziemniaczany (1,7,9) Paluszki rybne z sosem koperkowo – cytrynowym z ziemniakami oraz surówka z kiszonej kapusty (1,3,4) Woda z sokiem |
300 400 220 616 kcal |
Czwartek (20.02) |
Barszcz ukraiński (1,7,9) Mięso wieprzowe pieczone z kaszą gryczaną polane sosem myśliwskim podane z buraczkami (1,3,7) Woda z sokiem |
300 400 220 730 kcal |
Piątek (21.02) |
Zupa warzywna z kuskusem (1,7,9) Makaron w sosie neapolitańskim (1,3,7) Woda z sokiem |
300 300 220 614 kcal |
Lista alergenów
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub
orzechy Queensland i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13.Łubin i produkty pochodne.
14.Mięczaki i produkty pochodne.