Jadłospis
DZIEŃ TYGODNIA | ZUPA | II DANIE | DODATKI |
06.11.-10.11.2023r | |||
6.11 poniedziałek |
ZUPA KRUPNIK 250ml |
PIEROGI Z TRUSKAWKAMI I JOGURTEM (GLU.LAK.) | SOK POMARAŃCZOWY |
7.11 wtorek | ZUPA JARZYNOWA 250ml | ZRAZIK WIEPRZOWY ZAWIJANY W SOSIE 150g (GLU.) | ZIEMNIAKI 200g, SURÓWKA COLESLAV 100g, KOMPOT |
8.11 środa | ZUPA FASOLKI SZPARAGOWEJ Z MARCHEWKĄ 250ml | PIECZEŃ WIEPRZOWA W JASNYM SOSIE (GLU.) | ZIEMNIAKI 200g, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z POREM 100g, NAPÓJ |
9.11 czwartek | ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI 250ml (GLU.) | KLOPSIKI SIEKANE W SOSIE LECZO Z RYŻEM | KOMPOT |
10.11 piątek | ZUPA KOPERKOWA Z MAKARONEM 250ml (GLU.) | FILET PANIEROWANY Z DORSZA 150g (GLU.) |
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY 100g, ZIEMNIAKI 200g, NAPÓJ |
13.11.-17.11.2023r. |
|||
13.11 poniedziałek | ZUPA OGÓRKOWA 250ml | PIEROGI Z SEREM I CYNAMONEM (GLU.LAK.) | JOGURT (LAK.), NAPÓJ |
14.11 wtorek | POMIDOROWA Z MAKARONEM 250ml (GLU.) | FILET Z KURCZAKA PANIEROWANY 150g (GLU.) | ZIEMNIAKI 200g, MARCHEWKA Z GROSZKIEM I MASEŁKIEM 100g (GLU.), NAPÓJ |
15.11 środa | ROSOLNIK Z ZIELONYM GROSZKIEM 250ml | GULASZ WIEPRZOWY Z SZYNKI | BURACZKI 100g, ZIEMNIAKI, NAPÓJ |
16.11 czwartek | ZUPA PARZUCHA Z KOPERKIEM 250ml | KOTLET DE VOLAILLE 150g (GLU.LAK.) | ZIEMNIAKI 200g, SURÓWKA Z MARCHEWKI 100g, NAPÓJ |
17.11 piątek | ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM 250ml (GLU. LAK.) | MORSZCZUK PANIEROWANY Z WARZYWAMI (GLU.) | RYŻ, KOMPOT |
20.11.-24.11.2023r. |
|||
20.11 poniedziałek |
- ZUPA KALAFIOROWA ZABIELANA 250ml (LAK.) |
KLOPSIKI W SOSIE POMIDOROWYM Z WARZYWAMI | MAKARON 200g, NAPÓJ |
21.11 wtorek | ZUPA GROCHOWA 250ml |
PIEROGI LENIWE Z MASŁEM (GLU. LAK.) |
JOGURT, NAPÓJ |
22.11 środa | KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY 250ml | PODUDZIA PIECZONE W SOSIE POTRAWKOWYM (LAK.) | SURÓWKA COLESLAV 100g, RYŻ, KOMPOT |
23.11 czwartek | ZUPA MARCHWIANKA Z RYŻEM 250ml |
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI I SZYNKĄ (LAK.) |
NAPÓJ |
24.11 piątek | KARTOFLANKA 250ml | FILET SMAŻONY Z MORSZCZUKA 150g (GLU.) | ZIEMNIAKI 200g, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z POREM 100g |
27.11.-30.11.2023r. |
|||
27.11 poniedziałek | ZUPA POMIDOROWA Z ZACIERKAMI 250ml | KURCZAK W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM | RYŻ, KOMPOT |
28.11 wtorek | ZUPA JARZYNOWA 250ml | BITKI WIEPRZOWE W SOSIE PIECZENIOWYM | ZIEMNIAKI 200g, NAPÓJ |
29.11 środa |
BARSZCZ BIAŁY Z KIEŁBASĄ 250ml (GLU.) |
ZAPIEKANA PIECZEŃ RZYMSKA W JASNYM SOSIE Z WARZYWAMI (LAK.) | RYŻ, KOMPOT |
30.11 czwartek |
ZUPA MEKSYKAŃSKA 250ml |
KOTLET SCHABOWY 150g (GLU.) |
ZIEMNIAKI 200g, OGÓREK KISZONY, NAPÓJ |